GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klartecken för jättebygget i Växjö

Publicerad 30 januari 2018
Foto: Spridd/Arkitekt Ola Broms

Trots kritik från arkitekter, höga chefer inom kommunen och konsultföretag får Björn Sundsbys planer på nytt jättebygge i Växjö klartecken från kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktige antog under tisdagen detaljplanen. Entreprenören och profilen Björn Sundeby vill bygga två stora, pampiga byggnader i centrala Växjö i 1890-tals stil, inspirerat av byggnaderna på Strandvägen i Stockholm. Sundeby vill bygga ett nytt kontor till IST och nya bostäder.

Enligt P4 Kronoberg kan han nu gå vidare med bygglovsansökan om tre veckor, om inte detaljplanen överklagas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.