Annons

Byggnaden i Växjö rivs

Publicerad 5 januari 2018
Foto: Barometern-OT

Växjö Norras klubblokal Norrastugan på Norremark rivs. Växjö Norra sålde fastigheten för 3,2 miljoner kronor till Vöfab i våras, som ska ta bort den klassiska byggnaden för att bygga en ny förskola i två våningar med plats för 80 barn.

– Norrastugan var ett hus som inte hade någon framtid och Vöfab har fått i uppdrag att skissa och kalkylera på en ny förskola, säger Vöfabs vd Christer Carlsson till Smålandsposten.

Annons

Sedan tidigare har den kommunala uteförskolan Äventyret med ungefär 40 barn haft sin verksamhet i lokalerna. Under rivningsarbetet har förskoleverksamheten flyttats till Brände Udde vid Trummen.

Byggstart för den nya förskolan kommer att ske som tidigare i höst eller vid årsskiftet, efter projektering och politiska beslut, skriver Smålandsposten.

Se film från platsen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons