Annons
Nöje

Klassisk story i modern tappning

Publicerad 16 mars 2017
Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh

Grundstoryn från Trollkarlen från Oz känns igen när Katedralskolans estetiska program i samarbete med Regionteatern sätter upp musikalen The Wiz. Klassikern görs dock i en ny tappning med modern musik.

– Det blir mycket soulfunk med inslag av gospel, avslöjar eleverna Sesselja Mist Olafsdottir och Felix Flyboo som spelar Dorothy respektive Fågelskrämman.

Annons

Att Katedralskolans estetiska program framåt vårkanten sätter upp en musikal har blivit en uppskattad tradition i Växjö. I år handlar det dessutom om en rekordstor produktion.

– Totalt medverkar 64 elever i uppsättningen. Det är nytt rekord, berättar regissören Andreas Dahl.

Premiären av The Wiz äger rum i Katedralskolans aula på lördag. Nästa vecka följer sedan fyra föreställningar på Konserthuset. När Magazinet/VXOnews besöker Katedralskolan pågår repetitionerna för fullt. Två av huvudrollsinnehavarna är Sesselja Mist Olafsdottir och Felix Flyboo som gör rollerna som Dorothy respektive Fågelskrämman.

– Vi har precis kört tre heldagar med repetitioner som gått fantastiskt bra. Hela produktionen är otroligt professionell. Så vi känner oss trygga inför premiären.

The Wiz är en musikal som bygger på den klassiska filmen Trollkarlen från Oz. Publiken kommer känna igen storyn men även märka att den moderniserats.

– Vi har lagt in mer moderna inslag och jobbar mycket med symbolik. Publiken kommer kunna tolka in många nya saker i berättelsen.

Dessutom skiljer sig musiken från filmen. Sångerna till The Wiz är nyskrivna och har ett påtagligt modernt sound.

– Musikalen är väldigt fancy. Det blir många soulfunkiga låtar och en hel del inslag av gospelmusik. Så det kommer att svänga!

David Färdigh

Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons