Annons
Växjö

Klassiska huset i Växjö köps - för 9,5 miljoner

Växjö • Publicerad 15 mars 2018
Foto: Lennart Ernstsson

Kafé de luxes ägare har köpt det gamla 1800-talshuset i hörnet Sandgärdsgatan/Kronobergsgatan av Henrik Stridh. Gänget hade förra året fastigheten och tomten för succékonceptet Trädgård de luxe. De nya ägarna, Nils och Gustav Hector, Jonas Letelier och Samdri Vairagi, får betala 9,5 miljoner kronor för kulturhuset.

– Vi äger ju inga fastigheter sedan tidigare utan att har hyrt in oss och det ska bli skönt att äntligen vara fri och bestämma över lokalerna. Men visst, vi har aldrig gjort en så här stor affär tidigare, så det är klart att det känns stort. Det dyraste vi har köpt innan det här var Samdris ismaskin, säger de till Smålandsposten.

Annons

Ägarna vill starta en kaffekiosk i anslutning till det provisoriska resecentrumet och i maj öppnar de åter Trädgård de luxe. På sikt är tanken också att huset ska förvandlas till ett ”livsnjutarcentrum med fokus på mat och vin”. Dessutom kan en populär restaurang i Växjö återuppstå.

– Den gamla gräddhyllan, som ersattes av finrummet på Kafé de luxe, med finedining och tillhörande vinkällare kommer förhoppningsvis att återuppstå. Under en övergångsperiod kan vi tänka oss olika tillfälliga lösningar i sann pop up-anda. Vi räknar med att det tar ett par år innan vi är igång med daglig verksamhet i huset, och då har vi även ett namn klart, säger ägarna till Smålandsposten.

Läs mer om planerna här.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons