Annons

Klubbarna möts efter kaoset

Publicerad 9 oktober 2017
Foto: Smålandsposten

En konflikt mellan Östers IF och IFK Värnamo har blossat upp i slutdelen av säsongen. Öster har visat intresse, tagit kontakt och börjat förhandla med Värnamos huvudtränare Christian Järdler utan att kontakta klubben.

Under måndagen höll IFK Värnamo, som kallat Östers kontakt som en fientlig handling, en presskonferens. Där berättade de att Öster hävdar arbetsrätten men har erbjudit Värnamo ett bud på 100 000 kronor, en summa som de tackat nej till. Klubbarna ska ha ett möte klockan 15.30 på måndagen.

Annons

IFK Värnamo menar att Öster har gått bakom ryggen under rådande seriespel. Christian Järdler har kontrakt med Värnamo även över säsongen 2018 och enligt IFK Värnamo har han blivit erbjuden ett nytt tvåårskontrakt.

”Det här är mitt livs chans, ett steg i rätt riktning för min utveckling som tränare”, ska Järdler ha sagt till IFK Värnamo den 14 september, i samband med han berättade att han vill bryta sitt kontrakt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons