Annons

Klubben flyttas ner från HockeyAllsvenskan

Publicerad 21 juni 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Under onsdagseftermiddagen slog en bomb ner i Ishockeysverige. IK Pantern flyttas ner från HockeyAllsvenskan och istället får Kristianstad chansen i landets näst högsta serie. "Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd för SHL och hockeyallsvenskan har beslutat att IK Pantern flyttas ned från hockeyallsvenskan", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Säsongens 2015/2016 placerades Pantern i ett så kallat kontrollår på grund av kapitalbrist men det var inte återställt inför den gångna säsongen. Licensnämnden valde trots detta att bevilja Pantern licens och klubben placerades i ett nytt kontrollår. Senaste den 31 maj i år skulle Pantern ha lämnat in en komplett årsredovisning men detta har inte skett, trots flera påminnelser. Därför beslutades det nu att klubben inte beviljas spel i Hockeyallsvenskan.

Pantern har fram till den 5 juli på sig att överklaga beslutet till förbundets appellationsnämnd. I den kommande säsongen av HockeyAllsvenskan finns både Tingsryds AIF och Troja Ljungby.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons