Annons

Knarket ökar i Växjö

Publicerad 16 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Droganvändandet i Växjö ökar. Det visar en analys av avloppsvattnet, som genomfördes i slutet av augusti och oktober i fjol. Resultaten från proverna, som görs för att kartlägga invånarnas droganvändande, visar ökande siffror vad gäller cannabis och kokain.

Enligt Växjö kommun var det 79 doser av cannabis per 1000 invånare i oktober och 2,5 doser av kokain. Dessutom upptäcktes 14,5 doser amfetamin per 1000 invånare. En dos är den beräknade mängden av ett preparat vid ett missbrukstillfälle. Kommunen skriver i ett pressmeddelande att trenden är tydlig med att användandet av cannabis och kokain ökar i kommunen jämfört med proverna från 2014 och 2015.

Annons

– Detta är något som alla föräldrar nu måste vara extra uppmärksamma på. Det är också viktigt att lyfta det faktum att den här verksamheten genererar mycket pengar till kriminella nätverk och stärker deras makt. Här har vi alla ett stort gemensamt ansvar för att bryta den här utvecklingen, säger Jon Malmqvist (KD), en av de ansvariga politikerna för folkhälsofrågor i Växjö kommun, i pressmeddelandet.

Diagram över resultatet finns nedan: Cannabis (blå stapel), kokain (röd) och amfetamin (grön)

Foto: Växjö kommun
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons