Annons

Knivhögg man i Växjö - får långt fängelsestraff

Publicerad 13 april 2017
Foto: Paul Madej, Barometern
Foto: Paul Madej, Barometern

En 39-årig man döms till fängelse i tre år och sex månader för grov misshandel och ringa narkotikabrott. Mannen har i förhör uppgett att han den 10 december i fjol rymt från ett behandlingshem.

Under natten befann han sig i centrala Växjö och gick då till angrep mot en okänd man. På Kungsgatan ska 39-åringen ha gått ikapp mannen och huggit honom med en kniv i ryggen. Offret ska ha fått smärta och sårskada i samband med händelsen och behöver gå till psykolog för att bearbeta det som hänt.

Annons

En övervakningskamera fångade de båda männen på bilden och i handen på den nu dömde ska en föremål ha synts till. Mannen gömde sig sedan i baksätet på en bil och när polisen skulle gripa honom upptäcktes en blodig kniv i jackfickan. 39-åringen har i förhör uppgett att han druckit stora mängder alkohol under dagen och kvällen och att han inte minns händelsen. Han ska också ha använt Alprazolam och cannabis.

Åklagaren ansåg att händelsen var försök till mord men tingsrätten ändrar rubriceringen till grov misshandel. Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat grov misshandel och straffet blir ett långt fängelsestraff och skadestånd till offret på över 89 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons