Annons

Kocken fick kicken - ville inte provsmaka

Publicerad 20 juni 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Av religiösa skäl ville en kommunanställd kock i Växjö inte provsmaka en maträtt som innehöll fläskkött. Då ska han ha avskedats, skriver P4 Kronoberg.

Kocken har nu valt att anmäla arbetsplatsen till Diskrimineringsombudsmannen. Enligt P4 Kronoberg skriver mannen i sin anmälan att han önskade att göra andra uppgifter än att just arbeta med fläskköttet. Det ska hans chef ha vägrat och han ska ha avskedats. Men enligt Anders Rodin, samordnare vid måltidsorganisationen, är uppgifterna felaktiga.

Annons

– Beslutet hade ingenting att göra med någon provsmakning utan berodde endast på att denna person tyvärr inte nådde upp till de kompetenskrav som vi har på våra anställda. Den här anmälan beror antagligen på ett missnöje med att vi valde att avsluta anställningen, säger han till Smålandsposten.

Anders Rodin säger också att de har som krav att måltidsbiträderna ska smaka av maten men att de anstäldda muslimerna brukar smaka på delar av rätten eller prova köttet och sedan spotta ut det.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons