Annons

Kommentar: Vilka stannar och vilka lämnar?

Publicerad 1 februari 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Bara en månad återstår av grundserierna för Växjö Lakers och Taif. Ännu har vi inte presenterat en enda förlängning av sportcheferna Henrik Evertsson och Tomas Bergstrand.

Henrik Evertsson brukar använda sig av landslagsuppehåll för att presentera förlänga kontrakt med befintliga spelare. Ett sådant kommer ganska snart och jag är rätt övertygad om att vi då kan läsa om minst ett förlängt avtal. Anledningen till att det dröjt är att Växjö Lakers sportchef i stället fått lägga tid på att leta namn som ska stärka säsongens trupp.

Annons

Växjö Lakers har dock redan en riktigt bra stomme under kontrakt även 16/17. På backsidan handlar det om Illka Heikkinen, Eric Martinsson och Cory Murphy. Bland övriga är jag ganska övertygad om fortsättningar för Calle Rosén och Niclas Lundgren. Det är något större frågetecken för Teemu Laakso, Eddie Larsson och Ville Varakas.

Framåt har Richard Gynge, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen avtal. Detsamma gäller Liam Reddox, Joakim Hillding, Josh Hennessy och Linus Fröberg. Jag förvånas av att man ännu inte förlängt med kulturbärare som Alexander Johansson och Erik Josefsson, men tror inte att det betyder något. En mer tveksam framtid i Växjö Lakers har troligen Joey Crabb, Ville Leino, Patrik Lundh och Gustav Rydahl. En som förmodligen redan spelat sin sista match i klubben är Robin Söderquist. Han är utlånad till Sundsvall resten av kontraktstiden. Stora frågetecken är det också för Mikael Johansson som inte lyckats slå sig in i laget.

En gissning är att Växjö Lakers kommer att byta två backar och kanske tre forwards till nästa säsong. Plus en målvakt. Cristopher Nihlstorp har utgående kontrakt och två skånska SHL-klubbar lockar säkert. Det känns inte otroligt att Växjö Lakers inleder nästa säsong med Stefan Steen och Viktor Andrén som målvaktspar. Lovande och spännande.

I Tingsryd har bara sex spelare kontrakt över nästa säsong. Det har helt enkelt gått för bra och därför avvaktar spelare och agenter att skriva på nytt. Jag är dock ganska övertygad om att en majoritet av spelarna stannar även nästa säsong. Robin Olsson, Filip Owesson och Kevin Ekman-Larsson är kulturbärare. Niklas Enberg och Niklas Johansson gör sina bästa säsonger i karriären och verkar trivas fantastiskt bra.

De som kan försvinna är framtidsnamn, importer som eventuellt uppvaktas av lag med större plånbok och kanske Markus Persson som kanske lockas av att göra ett nytt försök hemma i Dalarna. Samtidigt är det inte helt enkelt att plocka ut enskilda spelare i det fantastiska kollektiv som Taif varit denna säsong. Det är självklart att det blir en del förändringar, men jag tror inte de blir speciellt många.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons