Annons

Kommun planerar köp av Öman

Mörbylånga • Publicerad 8 april 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Hösten 2009 köpte Växjöentreprenören Anders Öman Haga Parks Badplats i Mörbylånga på Öland för 1 850 000 kronor. Nu kan Mörbylånga kommun komma att köpa tillbaka stranden.

Enligt Barometern kan kommunen tänka sig att arrendera eller köpa tillbaka badplatsen av Anders Öman. Badplatsen har genom åren fått kritik för låsta toaletter, skräpig strand och en brygga på land.

Annons

– Ja. Det har varit många klagomål. Vi har landat i att området är för strategiskt viktigt för att vi ska låta det vara. Många berörs. Det är sommar snart, och vi vill att den ska fungera till sommaren. Det kan också bli så att vi sluter ett skötselavtal med föreningarna i området, säger Mörbylångas kommundirektör Ann Willsund till Barometern.

I december möttes kommunen, föreningarna och Anders Öman för att diskutera hur de skulle göra men något beslut har inte fattats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons