Annons

Kommunal toppchef slutar - får lön året ut

Publicerad 7 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö kommuns kommunikationschef Annika Svensson Predikaka har kontrakt till årsskiften men slutar på sin tjänst redan inom kort. Hon är arbetsbefriad från april till sista maj och får avgångsvederlag i tolv månader vilket innebär 552 000 kronor, skriver Smålandsposten.

– Jag känner att jag vill pröva något annat och har funderat på det här ett tag, säger Annika Svensson Predikaka till Smålandsposten.

Annons

Anledningen till att hon slutar inom kort är att kommunen lagt fram ett förslag om att de ska arbeta smartare med kommunikation i kommunen för att utnyttja resurserna bättre.

– Då blir det dumt att jag börjar och en ny chef tar över vid årsskiftet, säger Annika Svensson Predikaka till Smålandsposten.

Kommunchefen Monica Skagne säger till tidningen att avtalet är skrivet så och att Annika Svensson Predikaka har uppsägningstid.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons