Annons

Kommunanställd varnar för nya regler

Publicerad 13 maj 2017
Foto: Mats Holmertz, Barometern
Foto: Mats Holmertz, Barometern

I torsdags bestämde regeringen att det får bullra mer intill nya bostäder. Något som skulle kunna underlätta för exempelvis APP:s planerade lägenhetsbygge vid Fagrabäcksrondellen.

– Det är väldigt positivt och bra. Detta underlättar bostadsbyggnationen och håller kostnaderna nere, säger kommunalrådet Anna Tenje (M) till Smålandsposten.

Annons

Men det är inte alla som jublar över det nya beslutet. Anna Hjalmarsson, miljö och hälsoskyddsinspektör på Växjö kommun, berättar om hur ljudmiljön utomhus kan påverka även inomhus:

– Vi anser att det finns stöd i forskningen som visar att även ljudnivån utanför spelar roll för hälsan. Man ska faktiskt kunna öppna fönstret på glänt för att prata, se på tv eller sova, säger hon till Smålandposten. Läs mer om det här.

LÄS OCKSÅ

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons