Annons

Kommunen backar om utfarter

Publicerad 11 november 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Detaljplanen för Norra stationsområdet, som kommunfullmäktige sa ja till i augusti i år, har överklagats och prövas nu i mark- och miljödomstolen enligt Smålandsposten.

VXOnews har tidigare rapporterat om kritiken mot delar av detaljplanen. Växjö pastorat klagar på begränsad tillgänglighet till Tegnérkyrkogården och fastighetsägaren Per Haglind ifrågasätter tillgängligheten till infarter och utfarter på Norra Järnvägsgatan.

Annons

Kommunen har nu tagit till sig kritiken från berörda parter och mark- och miljödomstolen och bestämt sig för att backa på utfartsförbudet.

– Vi får väl se. Det är inte alltid mark- och miljödomstolen går med på en ändring men vi gör det här försöket i alla fall så får vi se, säger kommunens chefsjurist, Magnus Bengtsson till Smålandsposten.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons