Annons

Kommunen får nya miljoner

Publicerad 4 februari 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Växjö kommun får 15,5 miljoner kronor i statsstöd till vuxenutbildningen. Det är betydligt mycket mer pengar än vad kommunen hoppats på, skriver Smålandsposten.

Tio miljoner ska gå till att täcka 120 lärlingsplatser med utbildningsplatser och handledarstöd. Dessutom får Växjö 5,5 miljoner kronor för 180 platser på yrkesvux och yrkesvux kombinerat med SFI.

Annons

– Vi får allt som vi har ansökt om plus att vi får medel för 120 lärlingsplatser under 2018, vilket är betydligt mer än vi hade hoppats på. Vi vill att fler väljer att läsa en yrkesutbildning samtidigt som man läser på SFI. Vilket innebär att två personer kan ta en plats. Därför kan det bli fler personer som får ta del av satsningen än vad vi har platser, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Statsbidraget är utöver de satsningar som Växjö redan gör på vuxen- och yrkesutbildningar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons