Annons

Kommunen planerar att säga upp avtal

Publicerad 4 januari 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Växjö kommun har som plan att säga upp avtalet med Växjö & Co som gäller turistbyrån. På kommunstyrelsen den 16 januari tas beslut om att turistbyrån återgår till kommunens egen regi. Det ska ske senast den 31 december 2020 och föreslås samordnas med Växjö kommuns Kontaktcenter.

– Vi ser flera fördelar med en samordning av vår personliga service till invånare och besökare. När vi nu planerar för ett nytt stadshus på stationsområdet vill vi att det är tydligt att alla invånare och besökare hälsas välkomna dit med sina frågor, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt förslaget kommer Turistbyråns personal att övergå till Växjö kommun. Växjö & Co har ansvarat för Växjö Turistcenter sedan den 1 januari 2010.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons