Annons

Kommunen startar en ny skola

Publicerad 2 maj 2017
Foto: Emma Bengtson, Barometern
Foto: Emma Bengtson, Barometern

För ett par veckor sedan blev Teleborgs Centrum Växjö kommuns första IB-auktoriserade högstadieskola. Nu vill kommunen starta ytterligare en skola med IB-standard, denna gång en grundskola.

– För att det regionala näringslivet ska attrahera människor med spetskompetens och deras eventuella familjer är det viktigt att livet vid sidan av arbetet fungerar. En viktig del i detta är att vi kan erbjuda en bra skola och att det är tryggt och enkelt att byta skola, när en familj flyttar från eller till ett annat land. En särskild satsning på IB är därför en av de avgörande faktorerna för att vårt näringsliv ska få bättre möjlighet att fortsätta växa, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) i ett pressmeddelande.

Annons

Kommunstyrelsen beslutade under tisdagen att ge i uppdrag åt utbildningsförvaltningen att starta grundskolan, som kommer att ha en engelskspråkig profil.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons