Annons

Kommunen vill åt brottsligheten i restaurangbranschen

Publicerad 24 januari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Kommunen vill komma åt restauranger i Växjö som är involverade i organiserad brottslighet. Under onsdagen beslutade nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott att alkoholhandläggarna bland annat ska prioritera inre tillsyn, det vill säga restaurangägarnas ekonomiska och personliga förhållande, i samband med handläggningen av serveringstillstånden för att stävja och stoppa ekonomiska brottsligheten.

– Nästan alla tillståndshavare sköter sig och bidrar positivt till Växjös utveckling. De ska möta god service och snabb handläggning. Samtidigt vet vi att det kan förekomma att serveringstillståndsreglerade verksamheter används som täckmantel för organiserad brottslighet. Vår alkoholhandläggning ska bidra i samhällets samlade krafttag mot kriminalitet, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons