Annons

Kommunen vill säkra båtlivet på Helgasjön

Publicerad 3 augusti 2017
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

Länsstyrelsen i Kronoberg arbetar just nu med en utökning av naturreservatet Kronoberg. Det blir också ändrade föreskrifter. Växjö kommun har nu lämnat sina synpunkter. De tycker att de nya föreskrifterna är positiva, men har samtidigt synpunkter på annat.

– Vi vill att Länsstyrelsen förtydligar hur de tänker sig att båtar och andra vattenfarkoster ska kunna trafikera sjön även i fortsättningen. Vi anser att möjligheten till att ta sig fram med båt i Helgasjön är värdefullt, självklart i balans med bland annat naturvärden och annat friluftsliv, men det är viktigt att en utökning av reservatet inte per automatik bidrar till att exempelvis ångaren Thor inte kan fortsätta med sin verksamhet, säger kommunalrådet Per Schöldberg i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons