Annons

Kommunen vill stoppa lösa hundar

Publicerad 5 april 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Många hundägare låter sina hundar springa lösa, trots förbud på många platser i Växjö. Nu ska kommunen ta tag i problemet, uppger Smålandsposten.

– Vi måste göra någonting och ta medborgarnas oro på allvar. Det är väldigt många människor som känner obehag av hundar som springer lösa, säger kommunalråd Bo Frank (M) till tidningen.

Annons

Kommunens säkerhetschef ska nu ta fram ett förslag på åtgärder. Enligt Smålandsposten tror Bo Frank att det kommer att mynna ut i en informationskampanj och skyltar om att hundarna ska vara kopplade.

– Många tror att det räcker med att ha uppsikt över sin hund. Jag tror inte att alla hundägare är medvetna om att det finns människor som känner stor rädsla när de möter hundar, säger han.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">Vad tycker du om okopplade hundar i Växjö?<a href="https://t.co/mR5wMH6p11">https://t.co/mR5wMH6p11</a></p>&mdash; vxonews (@vxonewsse) <a href="https://twitter.com/vxonewsse/status/717303581616054272">April 5, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons