Annons

Kommunens återbetalning kan utebli

Publicerad 13 juli 2016
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Goran Rydqvist, Smålandsposten

I slutet av juni hävde Växjö kommun ett köp av reflexvästar från företaget Olympus AB eftersom västarna kunde vara cancerframkallande. Kommunen meddelade också att de 255 000 kronor som lagts ut skulle krävas tillbaka.

Men återbetalningen kan få vänta, Olympus vill inte ta på sig hela skulden själva. Företagets VD Jan-Inge Carlsson hänvisar till deras egna leverantörer, och säger till Smålandsposten att dessa bär lika stor del av ansvaret.

Annons

– Om Växjö kommun är besvikna så har vi det likadant. Samma krav som de har på oss har vi på våra leverantörer, säger Jan-Inge Carlsson, till tidningen.

Vem som får betala notan återstår därför att se, men kommunen är tydliga med sin ståndpunkt.

– Vi står fast vid vår hävningsförklaring. Företaget har fått tillfälle att rätta till felet men inte gjort så, säger Magnus Bengtsson, kommunens chefsjurist, till Smålandsposten.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons