Annons

Kommunens mångmiljonkontrakt ska granskas

Publicerad 18 februari 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Konkurrensverket ska inleda en granskning av Växjö kommuns köp av HVB-platser av det Växjöbaserade företaget Denbro omsorg. Treårskontraktet ska vara värt drygt 29 miljoner kronor, vilket har stört konkurrenter.

– Vi har fått in tips och vi vill titta närmare på de omständigheter som kommunen nu får komma in med, om det finns något undantag som de vill hänvisa till i det fall de inte har gjort en offentlig upphandling, säger Carl-Henrik Bergh på Konkurrensverkets avdelning för upphandlingstillsyn till Smålandsposten.

Annons

Affären skedde 2015 och enligt chefen för arbete och välfärd, Per Sandberg, motiverades direktupphandlingen med att läget var akut på grund av att det kom så många ensamkommande barn och ungdomar.

– Vår bedömning var att vi kunde gör det eftersom vi hade ett avtal med Denbro, säger han till Smålandsposten. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons