Annons

Kommunens miss efter Earth hour

Publicerad 28 mars 2017
Foto: André Larsson, Smålandsposten
Foto: André Larsson, Smålandsposten

Under lördagskvällen var det Earth hour och på många platser i Växjö släcktes lamporna. Växjö kommun släckte omkring 16 800 lampor i Växjö tätort, bland annat på sportfältet på Teleborg. Men när timmen var över tändes hela planen upp igen - och lös under flera timmar, trots att det var sent på kvällen och ingen idrott skulle utövas, rapporterar Smålandsposten.

– Lysena har tyvärr stått på. Det är jättetråkigt men visst, någon gång i bland blir det tekniskt fel på anläggningen. Vi tror det beror på ett fel när gatlysena släcktes. Den impuls som ges för att tända dem går även till våra lysen. Så även om vi inte hade någon match tändes lamporna. Alternativt kan det ha och göra med omställningen mellan sommar- och vintertid, säger Peter Bengtsson på Arenaservice till Smålandsposten.

En anställd på Arenaservice var på plats i närheten och kunde stänga av lamporna manuellt vid tolvtiden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons