Annons
Nöje

Konsert i Växjö direktsänds

Växjö • Publicerad 19 april 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Förra veckan blev det känt att P3 Älskar kommer till Växjö i höst. Nu står det också klart att Sveriges Radio lägger en annan konsertturné i Växjö.

Det är nya ”P2 i Parken”, där den klassiska musiken ska spelas i parker i Växjö, Karlstad och Umeå. Den 11 augusti arrangeras en konsert med Musica Vitae och P2:s artist, cellisten Amalie Stalheim, i Linnéparken. Det är en del av Växjö kommuns satsning Scensommar. Konserten kommer att direktsändas i P2 klockan 15.00-16.30.

Annons

Pernilla Eskilsdotter, programledare för Klassisk morgon i P2, kommer att presentera konserterna.

– Det ska bli hur kul som helst att ta med P2 och den klassiska musiken ut i sommarparken. Det kommer att bli fantastiskt att ha lyssnarna framför mig och livs levande musiker bredvid mig på scen, så har jag det inte till vardags. Och så tycker jag så klart att det är lite extra roligt att P2 i Parken kommer till min hemstad Växjö, säger Pernilla Eskilsdotter i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons