Annons
Nöje

Konsert kan ställas in i Växjö

Publicerad 10 januari 2018
Foto: Elliot Sjöfors

UPPDATERING: Evenemangen hålls som planeras.

Den 27 januari är det dags för den årliga Kulturnatten i Växjö. Tio av årets evenemang skulle hållas på kulturhuset Palladium men föreningen Palladiums vänner ha begärts sig själva i konkurs och nu kan evenemangen tvingas ställa in.

Annons

Folkmusikföreningen Valshuset hade lockat tiomannabandet Urban Turban till Palladium, som skulle göra svenska schlagers på persiska. Nu hotas konserten och det kan bli dyrt för Valshuset.

– Vi vet inte hur länge Urban Turban kan hålla ut, innan de vill ha definitivt besked om Kulturnatten. Beror helt och hållet på vad Urban Turban själva säger. Om de accepterar situationen eller ser det hela som ett kontraktsbrott. Blir det så kan vi förlora uppemot 30 000 kronor, säger Carolin Hedman, ordförande för folkmusikföreningen Valshuset, till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons