Annons

Kontinuitet – i alla lag

Publicerad 8 mars 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I lagsporter eftersträvas ofta kontinuitet. För att det ska lyckas krävs dock alltid resultat. Nu levererar alla våra bästa lag och med det följer också nya avtal med populära tränare. De senaste veckorna har både Växjö Vipers och Tingsryd presenteras förlängningar med Niklas Nordén och Magnus Sundquist.

Niklas Nordén hade ett år kvar på kontraktet med Växjö Vipers, men har nu förlängt över säsongen 2018/2019. Han har redan gjort fyra säsonger i klubben och resan mot landets absoluta topp tar tydliga steg varje säsong. Nu är målet att jobba för ett SM-guld och det är en högst realistisk målsättning – kanske redan i vår.

Annons

Magnus Sundquist kom till nykomlingen Tingsryd under 2015 med målsättningen att etablera klubben i landets högsta serie. Det har man klarat med marginal. För andra året i rad spelar laget positivt kval efter grundserien och det är ruskigt imponerande i tuff konkurrens.

Växjö Lakers och Sam Hallam laddar för fjärde raka SM-slutspelet. Sedan Henrik Evertsson tog över som sportchef har klubben haft mycket få tränare. Janne Karlsson gjorde fem hela säsonger och det kommer också Sam Hallam att passera eftersom han har kontrakt även över nästa år. Det är också troligt att det blir mer än så. Jag har svårt att se att andra SHL-klubbar kan erbjuda bättre möjligheter än Växjö Lakers för Sam Hallam.

Öster är klubben som varit länsbäst på tränarbyten de senaste decennierna. Det beror förstås bland annat på berg och dal-banan i seriesystemet. Nu inleder dock klubben tredje säsongen med Thomas Askebrand som huvudansvarig tränare. Han blir därmed den förste Östertränaren på 2000-talet som inleder ett tredje år på posten.

I Växjö DFF kom Pierre Persson till en elitsatsande klubb i division 1 södra inför säsongen 2015. Två år senare är klubben favorit i elitettan. Pierre Persson och hans ledarstab har fått behålla stjärnor som Anna Anvegård och Ritah Kivumbi. Dessutom har truppen spetsats med spelare som har erfarenhet från allsvenskan.

Våra lokala lag levererar. Ta chansen att se slutspelsdrama i Växjö eller i Tingsryd och ladda för en ny fotbollssäsong. Det bjuds på fantastisk underhållning i och på våra arenor.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons