Annons

Kontot länsades efter godisköp

Publicerad 18 maj 2016
Foto: Lennart Ernstsson, Smålandsposten
Foto: Lennart Ernstsson, Smålandsposten

Köpet av en ask geléhallon för 15 kronor visade sig vara en fälla. Istället länsades 80-åriga Hilleves konto på över 50 000 kronor. Två pojkar i 12-årsåldern ringde på för att sälja godis och utrustade med kortläsare fick de Hilleve att betala med sitt kort. Efteråt länsades kontot.

– Jag är ledsen och arg och känner mig så korkad. Man ska ju vara mer på sin vakt men så är man så här naiv och tror alla om gott, säger hon till Smålandsposten.

Annons

Händelsen inträffade i början av maj och när hon sedan någon vecka senare skulle använda kortet igen fungerade det inte.

– Då stod det medges ej. Det var som de slog undan fötterna på mig, säger hon till Smålandposten.

Totalt försvann det 50 482 kronor från kontot och någon ska ha handlat varor i 13 olika butiker. Enligt kriminalkommissarie Thomy Hjorthagen, Polisregion syd finns det ingen misstänkt i nuläget och de misstänker att bankkortet kapats. Polisen kommer nu att samla inövervakningsfilmer från butikerna.

Swedbank ska ta ställning om Hillevi ska ersättas av banken.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons