Annons

Köpläge för hyresfastigheter

Marknaden för hyresfastigheter i och omkring Växjö är glödhet. Allt fler söker säkra investeringar med en passiv inkomst i potten. Lina Ivarsson på Länsförsäkringar fastighetsförmedling är den givna länken mellan köpare och säljare.
Den här texten är producerad av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Den är inte skriven av VXO News journalister. • Publicerad 4 maj 2018 • Uppdaterad 16 maj 2018
Foto: Magnus Olsson
Foto: Magnus Olsson

– Helt klart är det fler som har fått upp ögonen för hyresfastigheter. Det gäller allt från objekt med bara några få lägenheter och upp till riktigt stora fastigheter, berättar Lina.

Hon har jobbat som mäklare i Växjö i drygt tio år med inriktning på bostadsrätter och har hjälpt många nöjda kunder att både sälja och hitta nya hem. Men på senare tid har Lina specialiserat sig även på just hyresfastigheter.

Annons

– De kunder jag hjälper inom det området har ofta tydliga mål med sina investeringar. De vill långsiktigt bygga upp ett bestånd av fastigheter. Men givetvis börjar de allra flesta den resan i liten skala, med ett objekt och växer sedan successivt, säger Lina.

Linas klientel är blandat. Hantverkare som köper fastigheter med renoveringsbehov och själva fixar till lägenheterna. De som har kapital och söker en säker investering med goda tillväxtmöjligheter. En del vill samla flera fastigheter i samma område på lagom avstånd från det egna hemmet. Medan andra faktiskt själva gärna bor i den egna hyresfastigheten och hyr ut resterande lägenheter.

Hög efterfrågan och förhållandevis få hyresfastigheter ute på marknaden gör förstås att priserna inne i Växjö är höga. Det öppnar upp för småorter runtom i länet. Enligt Lina finns det goda möjligheter till bra affärer för både säljare och köpare.

– Det är ett bra läge just nu med hög efterfrågan på bostäder även i småorterna. Jag söker kontinuerligt efter både nya säljare och köpare. Till skillnad från exempelvis en villaförsäljning så är min roll vid den här typen av affärer i mycket större utsträckning att para ihop de båda parterna. Ofta blir det långsiktiga relationer med flera affärer med samma kund. Och det är inte ovanligt att jag hjälper samma kund att både sälja och köpa fastigheter, säger Lina.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons