Annons

Köpte fyrverkerier - blev avvisade från tåget

Publicerad 31 december 2016
Foto: JENS NIELSEN, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: JENS NIELSEN, SMÅLANDSPOSTEN

I torsdags var en familj i Växjö för att handla inför nyårsfirandet. Bland annat köpte de fyrverkerier. När de sedan skulle åka Krösatåget hem till Stockaryd fick de inte åka med. Resenärer får nämligen inte ha med sig fyrverkerier på tågen.

– Tågvärden sa att vi inte fick åka med eftersom vi hade med oss raketer som är ett explosivt ämne. Jag trodde att han skojade. Vi har handlat raketer inför nyår och åkt med tåget hem i många år, och har aldrig blivit tillsagda om detta, säger den drabbade kvinnan till Tranås Tidning.

Annons

Situationen löstes genom att familjen fick ta en dyr taxiresa. På Krösatågen får resenärer inte ta med sig "farligt gods, såsom explosiva och brandfarliga föremål och vätskor", något som framkommer i ett dokument om resevillkoren.

Den drabbade kvinnan nu kritisk mot att informationen bara finns i ett långt dokument.

– Jag sökte på alla möjliga formuleringar på deras hemsida utan att hitta något om det. Nu i nyår borde de vara extra uppmärksamma och sätta upp en lapp, säger hon till Tranås Tidning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons