Annons

Körde ihjäl hund - får böter

Växjö • Publicerad 19 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

En 36-årig man körde under lördagseftermiddagen ihjäl en hund på riksväg 25, i höjd med avfarten till Hanaslöv. Olyckan inträffade mitt framför ögonen på polisen, som följde efter mannen och grep honom misstänkt för smitning från trafikolycka.

36-åringen erkände brott och uppgav att han inte tyckte att det var någon stor grej, och därför körde vidare efter olyckan. Han har under lördagskvällen släppts på fri fot med ett strafföreläggande på 2 800 kronor, skriver Smålandsposten.

Annons

När polisen återvände till olycksplatsen var hunden borta och de vill nu komma i kontakt med den som har plockat upp hunden.

– Inte minst för att säkerställa att den kommer tillbaka till sin ägare. Det bor inte många i området men Hansaslöv och Spånen är ett populärt område för att rasta sin hund, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons