Annons

Körde på cyklist i centrala Växjö - döms

Växjö • Publicerad 4 maj 2018
Foto: Carl Carlert

En 44-årig kvinna döms för vållande till kroppsskada i Växjö. Den 27 februari förra året körde kvinnan på en cyklist i rondellen vid Fagrabäcksvägen-Norrtullsgatan i centrala Växjö.

Cyklisten hade reflexväst på sig men saknade hjälm. När hon var inne i rondellen kom bilen och körde på henne. En man från SOS Alarm såg olyckan från sitt fönster och sprang ut för att hjälpa henne.

Annons

Bilisten säger i rätten att hon körde in i rondellen efter att ha kollat till höger och vänster. Hon har hävdat att hon måste ha blivit bländad av en anna bil och därför inte sett cyklisten.

Den påkörda kvinnan fick smärta och ömhet i bäckenet och ryggen, en nedpressad ländkota samt sårskador och svullnad i ansiktet. 44-åringen döms att betala 13 500 kronor i dagsböter för att inte ha iakttagit väjningsplikt för fordon som befann sig inne i rondellen.äpo

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons