Annons

Körde på två kvinnor - skadades allvarligt

Publicerad 30 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

En 68-årig man döms till 42 700 kronor i böter, efter att ha kört på två kvinnor vid ett övergångsställe i Växjö.

Det var den 25 november förra året som de båda kvinnorna hoppade av bussen och skulle korsa vägen vid ett övergångsställe på Kungsgårdsvägen i Växjö som de blev påkörda av mannen.

Annons

En av kvinnorna fick skelettskador på svanken och ett utskott på ländkotan. Den andra kvinnan fick en fraktur på höger arm, ländryggskota, bäcken, höger ben och vänster lårben. Hon ska ha fort upp på motorhuven och sedan landat i diket cirka två meter ifrån bilen när olyckan inträffade.

Enligt ett vittne for båda kvinnorna i luften när de träffades av bilen.

Den aktuella kvällen var det mörkt, regnigt och blött och enligt föraren svåra siktförhållanden. På vägen är hastigheten reglerad till 60 kilometer i timmen, men föraren uppger i förhör att han körde i 35 kilometer i timmen. Växjö tingsrätt dömer nu mannen till vållande till kroppsskada där straffet är 70 dagsböter på 610 kronor. Tingsrätten menar att 68-åringen har varit oaktsam och inte tagit hänsyn till väjningsplikten men mannen förnekar brottet och menar att han inte har varit oaktsam.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons