Annons

Kostakock vann tv-tävlingen

Publicerad 14 november 2016
Foto: Arne Nilsson, Smålandsposten
Foto: Arne Nilsson, Smålandsposten

Vecka in och vecka ut har Edin Dzemat, gastronomisk ledare på Kosta Boda Art Hotel, tävlat i smaker, snabbhet, kreativitet, stresstålighet och precision. Nu kan ha titulera sig årets vinnare av TV4-programmet Kockarnas kamp.

Finalen mot den kände tv-kocken Pelle Johansson avgjordes i en trerätterstävling och redan under varmrätten stod det klart att Kostakocken vunnit. Det blev till slut en solklar seger för Edin Dzemat.

Annons

32-åringen har tidigare varit lagkapten för svenska kocklandslaget och vunnit ett VM-silver. I september öppnade han Brasserie by EDz, en ny restaurang på Kosta Boda Art Hotel, och nästa år väntar öppnandet av fine-dining-restaurangen dzeMAT i Stenstugan.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKostaBodaArtHotel%2Fposts%2F1214115338645028&width=500" width="500" height="664" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons