Annons

Kraftig ökning för Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 13 maj 2018
Foto: Smålandsposten

Det Växjöbaserade företaget Briox gjorde ett mycket bra första kvartal. Omsättningen steg med 57 procent och rörelseresultatet blev kraftigt förbättrat.

Företaget har gjort flera nya affärer i Finland, där de ska öka närvaon. Försäljningsorganisationen kommer att byggas ut och lösningar lanseras för att kunna bli mer attraktiva på marknaden.

Annons

– Den påtagliga förbättringen av affärsläget gör att Briox på allvar etablerar sig som en viktig aktör på den finska redovisningsmarknaden. Detta i sin tur öppnar upp för ytterligare möjligheter för bolaget, säger Johan Rutgersson, vd på Briox, enligt Smålandsposten.

Briox räknar med att ta in nytt kapital och de största aktieägarna har meddelat att de ska utnyttja optionerna. Om de används fullt ut ger det, sett till lägsta teoretiska kurs, ett tillskott på 19 miljoner kronor, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons