Annons

Krafttag mot bidragsfuskarna

Publicerad 5 december 2016
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

Nämnden för arbete och välfärd ska förbättra arbetet och rutinerna för att stoppa bidragsfusk och bedrägerier med försörjningsstöd. I ett pressmeddelande står det att nämnden kommer se över hur arbetet kan utvecklas. Alla bidragsfusk ska polisanmälas och felaktiga utbetalningar ska betalas tillbaka till Växjö kommun.

– Försörjningsstöd är samhällets yttersta skyddsnät och ska gå till Växjöbor i svår utsatthet. Statliga utredningar och erfarenheter från andra kommuner visar att det förekommer såväl felaktigheter i utbetalningar som fusk. Vi har skickliga socialsekreterare som redan idag arbetar med hembesök, noggranna rutiner och krav vid ansökan om bidrag. Samtidigt kan bra bli bättre, och inga resurser som är avsedda för Växjöbor i utsatthet ska gå till någon som fuskar, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd, i ett pressmeddelande.

Läs mer i pressmeddelandet här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons