Annons

Krassligt Vipers inför het match

Publicerad 17 januari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det är serietvåan mot serietrean. Det är Kronobergs län mot Jönköpings län. Det är Växjö Vipers mot Mullsjö.

Två av SSL-innebandyns formstarkaste lag ställs mot varandra i Fortnox Arena på torsdag. Växjö Vipers mot Mullsjö bjuder alltid på underhållning och det här mötet har potential att bli något alldeles extra.

Annons

Ett ungt Växjö Vipers imponerar stort och är serietvåa med sex poäng ner till trean Mullsjö. Torsdagens motståndare har tagit poäng i 14 raka SSL-matcher. Senaste förlusten kom hemma mot just Växjö Vipers i oktober.

– Jag kollar Mullsjö just nu. Jag sitter vid en öppen brasa och myser in mig innan det blir hetsigare. Vi slog dem ganska komfortabelt senast, men nu är det en helt ny match, säger Viperstränaren Niklas Nordén.

Truppläget kunde ha varit bättre. Bara nio av 22 spelare var med på veckans första träning och tre-fyra spelare är stora frågetecken inför matchen. Därför lär Växjö Vipers få visa sin fina bredd ännu en gång. Många lovande spelare har tagit stora kliv.

– Det är klart att vi har spelare som inte tar så stora kliv som vi önskar, men vi har haft en effekt på väldigt många den här säsongen. Vi är så väldigt orädda för att ge spelare chansen. Jag tror det är där många fallerar ute i idrotts-Sverige, säger Niklas Nordén.

I senaste SSL-matchen lyckades Växjö Vipers besegra Dalen på bortaplan, trots att Valdemar Ahlroth, Eddie Granberg och Ludwig Persson saknades. I stället klev spelare som Erik Oscarsson och Viktor Hansson in och imponerade.

– Vi har verkligen utvecklat en grupp där man tror på varandra, säger Niklas Nordén som också hyllar lagkaptenen Filip Kjellsson.

– Han är en grym lagbyggare. Det är väldigt tacksamt att ha honom i laget.

Inför helgens match mot Dalen hade Växjö Vipers flera raka förluster mot motståndet. Därför valde man att spela med en helt ny taktik. Det var andra tillfället denna säsong som Växjö Vipers valt att gå från sitt vanliga sätt att spela. Och både Pixbo hemma och Dalen borta har slutat med vinster.

– Någonstans kan jag tycka att vi kommit väldigt långt i och med att vi lyckas. Det är alltid lite vanskliga kort att spela ut. Håller det inte tappar du mer än du tjänar på det. Du sätter mycket på spel när du gör sådana saker.

Hur mycket slutspelstänk finns det bakom de taktiska förändringarna?

– Vi är inte där vi pratar slutspel, men samtidigt är det viktigt att ha med tänket redan nu. Om man skulle gå till slutspel vill man ha byggt för ett slutspel. Där kanske vi är redo för att ta nästa steg och att göra saker på ett annat sätt. Då är det skönt att ha testat på vissa saker tidigare, säger Niklas Nordén.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons