Annons

Fick bilen nedbajsad - kräver ersättning

Växjö • Publicerad 17 april 2018
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

I januari tog Ingela Nilsdotter Holgersson och hennes man bilen från Kalmar till Växjö för att besöka ett evenemang på konserthuset. De parkerade vid Teatertorget och upptäckte dagen efter att bilen täckts av fågelskit under natten.

– Vi blev arga och chockade när vi fick se hur bilen såg ut. Hela motorhuven och taket var täckt med avföring. Vi fick köra till en biltvätt direkt eftersom det är en relativt ny bil och det kan ju uppstå skador i lacken, berättar Ingela Nilsdotter Holgersson för Smålandsposten.

Annons

Ingela Nilsdotter Holgersson har nu vänt sig till Växjö kommun och begär bensinstationens tvättnota på 300 kronor.

– Det handlar inte om pengarna utan jag vill med det här kravet poängtera för kommunen att de ska ta fågelproblemet på allvar. Om Växjö vill vara en besöksvänlig stad borde något göras åt det här, säger hon till Smålandsposten.

Så här säger Magnus Nykvist, trafikingenjör på tekniska förvaltningen, om saken till Smålandsposten:

– Försäkringsärenden är inte mitt bord men när det gäller sådana är det vanligast att bilister begär ersättning för att de har kört ner i en grop eller på en kantsten. Men vi får in sådana här klagomål på fåglar då och då, oftast är det folk som parkerat bilen under träden längs med residenset vid Stortorget som hör av sig om skit på bilen. Fåglarnas beteende kan vi inte ta ansvar för, men vi ansvarar ju för träden på parkeringen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons