Annons

Kräver haverikommission efter massupprop

Publicerad 9 mars 2017
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

67 överläkare, underläkare, ST-läkare och AT-läkare har gått ihop i en skrivelse till hälso- och sjukvårdsnämnden där de framför sin oro över situationen på akutkliniken i Växjö. Nu kräver regionrådet Suzanne Frank (M) att en haverikommission tillsätts.

– Läget är akut och då krävs handling. Ett av de grundläggande problemen är att ett 50-tal vårdplatser har dragits ner på länets båda sjukhus och det innebär att personalen på akuten inte har någonstans att placera patienterna. Så många får ligga kvar, när de egentligen skulle till en avdelning och då inte längre behöver akutvård, säger hon till Smålandsposten.

Annons

Men regionstyrelsens ordförande Anna Fransson säger att arbetet redan pågår och att en kommission inte behövs.

– Jag gillar inte ordet haverikommission och Suzanne Frank kan skrika om det så mycket hon vill. Men man måste komma i håg att det arbete som en kommission skulle göra redan pågår och därför behöver vi inte tillsätta en haverikommission, säger hon till Smålandposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons