Krigande Taif föll i sudden

Publicerad 9 mars 2016

Det blir inget SHL-kval mot Karlskrona för Taif. AIK vann den femte och avgörande matchen efter fantastisk underhållning och ett mål i sudden death av Robin Kovacs.

AIK inledde med taktpinnen i näven och gjorde också matchens första mål Jonas Almtorp efter nio minuter av andra perioden. Taif hade svårt att skapa lägen, men fick chansen i powerplay. Där kunde Kari Sihvonen kvittera. Drygt två minuter senare hade också Éric Castonguay vänt matchen med sitt 1–2-mål.

Men matchen skulle svänga ännu en gång. AIK hade fram till dagens match inte gjort ett enda mål i powerplay. Jonathan Andersson spräckte den nollan i det 20:e försöket och i det 21:a numerära överläget gjorde Christan Sandberg dessutom 3–2 till AIK.

Tufft läge för Taif inför sista perioden, men precis som så många gånger tidigare denna säsong lyckades man ta sig tillbaka. Markus Persson sköt och Filip Owesson kunde styra in kvitteringen.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Robin Kovacs snabbt. Efter bara 1.28 satte han 4–3 till hemmalaget och därmed möts AIK och Karlskrona om en plats i SHL. Taif får nu möta Leksand eller Mora i bäst av tre. Vinnaren där kommer att möta Modo om en SHL-plats.