Annons

Kritik mot gräset på Myresjöhus Arena

Publicerad 30 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Gräset på Myresjöhus Arena mår inte bra när våren dröjer. Det har kommit kritik från flera håll efter de senaste seriematcherna för Öster och Växjö DFF.

– Det är snudd på omöjligt att spela vettig fotboll på det här underläget, säger Växjö DFF:s tränare Pierre Persson till Smålandsposten.

Annons

Han menar att det ska kunna vara bättre underlag slutet av april i södra Sverige. Ron Wähimaki, arenaansvarig, svarar på kritiken.

– Vi gör allt vi kan under väldigt svåra väderförhållanden, men vi behöver hjälp av lite värme. Det är ju fortfarande minusgrader på nätterna och det faktum att björklöven dröjer visar vilken kall vår vi har, säger han till Smålandsposten.

Hybridgräs kan bli lösningen. En upphandling är i gång och kan vara klar i juni. Då tar det ett år innan det nya underlaget är på plats.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons