Annons

Kritiserar egna partiet - efter beslutet

Publicerad 17 oktober 2017
Foto: DANIEL SVENSSON, BAROMETERN

Under måndagen presenterade public service-kommittén sitt förslag på hur framtidens public service ska finansieras. De vill skrota den nuvarande tv-avgiften och byta ut den mot en skatt. Den parlamentariska kommittén var enig, vilket innebär att att alla partiet ställt sig bakom förslaget. Men Växjös kommunalråd Oliver Rosengren (M) ställer sig kritisk mot hur hans egna parti har agerat i frågan.

Av utredningen (SOU 2017:79, s. 179-182) framgår att kostnaderna för Public Service därmed omfördelas till människor som arbetar. Ett förslag helt i linje med Socialdemokraternas politik. Vad som är mer förvånande är att den parlamentariska kommittén är enig. Det innebär att också Moderaterna ställt sig bakom en skattehöjning på jobb och försämrade drivkrafter för arbete. Det kräver en förklaring”, skriver han på sin Facebooksida och fortsätter:

Annons

”2015 var frågan uppe på Moderaternas partistämma. Vi beslutade då att en förändring behövdes, men att det ska ske utan att riskera marginaleffekter. Den nya skatten ger just detta”.

På Twitter skriver Rosengren också ”Hur kan @nya_moderaterna gått med på en ny skatt på arbete, för att finansiera public service?”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons