Annons

Krockade med stulen bil - spårades i snön

Publicerad 5 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

En man i 40-årsåldern har dömts till tre månaders fängelse. Han ska ha stulit en bil som han senare körde ner i ett dike med. Mannen själv nekar till anklagelserna och har uppgett i rätten att han ska ha liftat med en okänd person och att denne råkat köra ner i diket. Därefter ska den okända personen ha gått för att söka hjälp men inte kommit tillbaka.

Enligt rätten är den nu dömde mannens berättelse inte trovärdig. Det ska inte finnas några andra spår i snön vid den krockade bilen än mannens egna. Eftersom han sedan tidigare förekommer under 40 avsnitt i belastningsregistret döms mannen till fängelse.

Han döms till snatteri, stöld, narkotikabrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel i samband med flera händelser mellan mitten av december 2015 till mitten av mars 2016.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons