Annons

Kryddiga pannbiffar

Publicerad 13 juni 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Efter 4 intensiva men hysteriskt roliga dagar på Sweden Rock Festival var det skönt att komma hem och äta god husman. Det blir ingen riktig ordning på maten när man är på festival och redan på vägen hem bestämde jag mig för att laga pannbiffar med sås och potatis samt massor av brynt lök och till det ett stort glas mjölk.Det kunder inte bli en bättre söndagsmiddag och ännu bättre är ju att ha matlådan klar till veckan. Mums!

Annons

Kryddiga Pannbiffar

Ingredienser till 4 portioner

Tid: ca 40 min

▪ 500 g blandfärs

▪ 1 stor gul lök

▪ 1 dl grädde

▪ 1 ägg

▪ salt

▪ peppar

▪ lite socker

Annons

▪ 1/2 dl hackad timjan

▪ Sås

▪ 2 dl steksky

▪ 3 dl grädde

▪ 1 msk kalvfond

▪ några skvättar soja

▪ salt

▪ peppar

▪ lite socker

▪ Tillbehör

Annons

▪ kokt eller stekt potatis

▪ lingon

▪ inlagd gurka

▪ brynt lök

1 Mixa lök, grädde, ägg och kryddor i en matberedare. Smeten ska nästan smaka översaltad för att ge bäst smak på biffarna.

2 Vänd ner färsen och blanda ihop köttfärssmeten.

3 Forma fina biffar och stek dem runt om i smör tills de är genomstekta.

4 Deglasera pannan efter varje stekning och spara stekskyn till såsen.

5 Häll stekskyn i en gryta/sauteuse och tillsätt resten av ingredienserna till såsen.

6 Koka upp och låt sjuda tills såsen blivit lite krämig. Om du vill ha den mer redd tillsätt maizena.

Annons

7 Servera med kokt eller stekt potatis, lingon, inlagd gurka och brynt lök.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons