Kryddiga pannbiffar
Hej, Linas Kök här!
Efter 4 intensiva men hysteriskt roliga dagar på Sweden Rock Festival var det skönt att komma hem och äta god husman. Det blir ingen riktig ordning på maten när man är på festival och redan på vägen hem bestämde jag mig för att laga pannbiffar med sås och potatis samt massor av brynt lök och till det ett stort glas mjölk.Det kunder inte bli en bättre söndagsmiddag och ännu bättre är ju att ha matlådan klar till veckan. Mums!
Kryddiga Pannbiffar
Ingredienser till 4 portioner
Tid: ca 40 min
▪ 500 g blandfärs
▪ 1 stor gul lök
▪ 1 dl grädde
▪ 1 ägg
▪ salt
▪ peppar
▪ lite socker
▪ 1/2 dl hackad timjan
▪ Sås
▪ 2 dl steksky
▪ 3 dl grädde
▪ 1 msk kalvfond
▪ några skvättar soja
▪ salt
▪ peppar
▪ lite socker
▪ Tillbehör
▪ kokt eller stekt potatis
▪ lingon
▪ inlagd gurka
▪ brynt lök
1 Mixa lök, grädde, ägg och kryddor i en matberedare. Smeten ska nästan smaka översaltad för att ge bäst smak på biffarna.
2 Vänd ner färsen och blanda ihop köttfärssmeten.
3 Forma fina biffar och stek dem runt om i smör tills de är genomstekta.
4 Deglasera pannan efter varje stekning och spara stekskyn till såsen.
5 Häll stekskyn i en gryta/sauteuse och tillsätt resten av ingredienserna till såsen.
6 Koka upp och låt sjuda tills såsen blivit lite krämig. Om du vill ha den mer redd tillsätt maizena.
7 Servera med kokt eller stekt potatis, lingon, inlagd gurka och brynt lök.
Lina Ländin