Annons
Nöje

Kultbandet spelar i Växjö

Kultbandet Torsson släpper på fredag samlingen Hälften vore nog, vilket de firar med en spelning på Palladium i Växjö.
– Växjö ligger i hjärtat av Sverige. Det brukar dessutom bli en bra blandning av äldre fans och studenter när vi spelar där, säger sångaren och gitarristen Bo Åkerström.
Publicerad 9 november 2017
Pressbild.
Pressbild.Foto: Daniel Bexell

Det spelades bättre boll, Klippans Centrum, Assan höll ett tal och Volleyboll-Molly. Rockbandet Torsson har levererat många odödliga klassiker under de drygt 40 år som gått sedan de höll sin första konsert på Lilla Teatern i Lund inför tre åskådare.

Med sina finurliga låtar med vardagsbetraktelser och små berättelser ur livet har de skaffat sig en stor fanskara i hela Sverige.

Annons

– I texterna vill vi poängtera det lilla i livet. Skeendet i vardagen. Vanligt folk helt enkelt.

Torsson, eller Det fjärde bästa bandet i Lund som de brukar kalla sig ibland, släpper på fredag samlingen Hälften vore nog, där de på tre CD-skivor med totalt 48 låtar sammanfattar sin karriär. Releasen sker passande nog i Växjö.

– Vi tycker om Växjö. Det är en stad som ligger i hjärtat av Sverige!

Till Torssons konserter kommer dels en äldre fanskara som följt bandet troget genom åren och dels en yngre publik, ofta bestående av barnen till den första generationen Torsson-fans.

– De kommer fram efter spelningen och berättar att deras föräldrar alltid spelade Torsson i bilen när de var små.

Men även studenter tycks ha ett gott öra till Torsson.

– Ja, särskilt i städer som Lund, Göteborg och just Växjö brukar det komma många studenter till våra konserter.

Vilken är det mesta udda platsen ni spelat på?

– Det var nog på Avfallets dag i Lund.

Avfallets dag, det låter som en typisk titel på en Torsson-låt?

– Ja, Lund kommun anordnade en temadag om avfall och en tjänsteman hade bjudit in oss att spela. Där stod vi på torget en lördagseftermiddag och spelade på Avfallets dag.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons