Annons

Kurser försvinner från Komvux

Växjö • Publicerad 15 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Det kommunala Vuxnas lärande i Växjö ställer in fyra kurser. Det är lärarledda lektioner i samhällskunskap, religionskunskap, historia och fysik som stoppas på grund av ekonomin, uppger Smålandsposten.

– Sedan 2017 har eleverna i kommunen en elevpeng och det är fri etablering som gäller och vi lever med en ekonomisk verklighet som vi måste ta hänsyn till. Vi ska ha en budget i balans och våra kurser måste gå ihop sig på sikt. Vi har fyra kurser där antalet elever är ganska lågt och utifrån ett ekonomiskt perspektiv kan vi inte driva dessa kurser längre, säger rektorn Mats Höglund till Smålandsposten.

Annons

Den som vill läsa upp sitt betyg är hänvisad till digitala kurser. Flera lärarledda kurser, i både svenska och matematik, kan försvinna. Det är något som kan ställa till det elever som behöver stöd i undervisningen.

– Problemet blir för de som verkligen måste ha den typ av utbildning, för att de har inlärningsproblem eller måste ha ett stort stöd från en lärare. De riskerar ju att falla bort och det kan jag se som en risk, säger Mats Höglund till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons