Annons

Kvällen då Hallam plockade fram sågen

Publicerad 6 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers säsong har bjudit på väldigt höga toppar, men också extremt djupa dalar. När laget levererar som bäst går inga motståndare säkra i SHL. När laget är som sämst går inte Växjö Lakers säkra mot någon motståndare.

Grundserien bjöd på ett par riktiga bottennapp, men om jag minns rätt har Sam Hallam låtit den stora motorsågen stå kvar i omklädningsrummet under hela säsongen. Men i går, i säsongens elfte timme, plockade han fram den.

Annons

Han pratade om att laget såg ut som ett hobbyheavymetalband i C More-intervjun efter första perioden. Han pratade om bortglömd gameplan och att spelarna gick ut för att vara goons i intervjun med Smålandsposten efter matchen. Det är kritik mot det egna laget som vi inte hört officiellt från Sam Hallams mun på hela säsongen.

Sagan Pojken och vargen handlar om en uttråkad fåraherde som skrämmer ortsborna med att ropa vargen kommer för underhållningens skull. När vargen väl kommer är det ingen som tror på honom. Att verkligen välja sina tillfällen med motorsågen kan också påverka mottagandet när den väl plockas fram.

Sam Hallam vet att det krävs snudd på felfria insatser för att Växjö Lakers ska kunna röra Skellefteå. Det funkar inte att Gynge/Rosén/Kiiskinen lämnar isen poänglösa eller att spelare drar på sig för många utvisningar. Mot SHL:s bästa powerplay smäller det direkt. Det är inte ens säkert att ett hundraprocentig insats räcker för Växjö Lakers. Men det är säkert att det inte räcker med en 97-procentig.

I morgon är det dags för rond fyra i Vida Arena. Ska Växjö Lakers ha en chans att försvara guld måste man vinna. Alla som såg det förra mötet mellan lagen i Växjö längtar redan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons