Annons

Kvinna dödshotades i Växjö

Publicerad 7 juni 2017
Foto: Anders Johansson, Barometern
Foto: Anders Johansson, Barometern

Den 9 maj i år klev en 21-årig man in på polisstationen i Växjö och ville anmäla sin syster. Han tyckte att hon betett sig som en "bitch" och påstod att hon haft sex med flera olika män.

Men när personalen sa att detta inte var ett brott hotade mannen att skära halsen av systern om han såg henne och att ingen kunde klandra honom för det. När 21-åringen greps på polisstationen upptäcktes en kniv och en sax på mannen.

Annons

Nu rapporterar Smålandsposten att kvinnan själv hävdar att brodern vill döda henne eftersom hon lever som en svensk. Hon vill inte bära niqab, något som brodern kräver.

Systern beskriver brodern som en mycket farlig person och att han i sina tankar resonerar precis som en IS-krigare, skriver Smålandsposten.

Mannen åtalas för olaga hot, brott mot knivlagen och hot mot tjänsteman. Han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan rättegången fortsätter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons