Annons

Kvinna föll i trappa - avled

Publicerad 10 juli 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Kvällen innan midsommarafton rörde sig en kvinnlig omsorgstagare utanför sin avdelning på det särskilda boendet Sörgården i Rottne. Men all personal befann sig i omvårdnadssituationer som de inte kunde lämna trots att rörelselarmet gick på.

Kvinnan, som var rullstolsburen, ska bara några minuter senare ha råkat rulla ner för en källartrappa och avled ett par dagar efteråt på sjukhus, skriver Smålandsposten. Enligt tidningen har omsorgsförvaltningen gjort en anmälan enligt Lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg.

– Detta är en tragisk och mycket tråkig händelse och det vill vi verkligen betona. Vi tar detta på största allvar och vi beklagar att detta har skett. Vi har varit i kontakt med de anhöriga och framfört detta, säger Kjell Magnusson, tillförordnad förvaltningschef på omsorgsförvaltningen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons