Annons

Kvinna hyrde ut sitt hus till vandaler

Publicerad 29 april 2016
Foto: Jerry Sandberg, Smålandsposten
Foto: Jerry Sandberg, Smålandsposten

När en kvinna i länet hyrde ut sitt fritidshus till en yngre tjej slutade det hela med sönderslagna rutor, nytt lås och utebliven hyra.

Kvinnan som har ägt huset i cirka tio år blev kontaktad av tjejen förra sommaren. Hon berättade att hon var intresserad av att hyra huset. Kvinnan tyckte att det lät som en bra idé att ha huset bebott året om och nappade på förslaget.

Annons

De båda parterna träffades och kvinnan fick goda referenser av tjejen. Det slutade med att de skrev ett ettårskontrakt men snart började problemen.

Tjejens kille hade också flyttat in i huset, något som de inte hade kommit överens om. Kvinnan fick bara in sin första hyra, sedan blev det aldrig fulla belopp.

– Jag gav henne flera varningar angående hyran under hösten. Men i december så gick det inte längre. Jag sa till henne att de måste flytta och gav uppsägningstid. Då var hon skyldig cirka 24 000 kronor, säger kvinnan till Smålandsposten.

Tjejen och hennes pojkvän ville inte att kvinnan skulle komma in i huset så de bytte ut låset på dörren. Kvinnan besökte huset i februari, i ett försök att få kontakt med paret men blev inte insläppt.

Kvinnan polisanmälde händelsen och någon gång i april i år försvann paret från huset. Kvinnan lyckades ta sig in i huset under förra helgen via en krossad fönsterruta. Väl inne kunde hon konstatera flera skador på huset.

– Allt var huller om buller, mycket av mina saker verkar vara förstört, fönsterrutor slagits sönder och det är kattlort på golven. Jag har inte hunnit gå igenom allt i detalj, men saker har försvunnit, bland annat tavlor, säger kvinnan till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Foto: Jerry Sandberg, Smålandsposten
Foto: Jerry Sandberg, Smålandsposten
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons