Annons

Kvinna tryckte upp vakt mot väggen

Publicerad 12 januari 2018

En kvinna i 45-årsåldern från Borlänge misstänks för hot och våld mot tjänsteman. Enligt Dalarnas Tidning åtalas kvinnan för brott mot både ordningsvakt och en polis.

Den 12 december 2015 ska kvinnan ha attackerat en ordningsvakt i en butik i Växjö. Vakten skulle gripa kvinnan, som då utdelade ett slag mot vaktens ansikte. Vakten kunde dock parera slaget, som träffade underarmarna i stället.

Annons

Sedan ska kvinnan ha tagit tagit i vaktens jacka och lyft upp denne mot väggen. Kvinnan ska också ha tittat vakten i ögonen och samtidigt dragit med sitt finger över halsen. Ordningsvakten vill ha skadestånd på totalt 5 000 kronor, skriver Dalarnas Tidning.

Kvinnan varken erkänner eller förnekar brott. Hon åtalas också för att ha spottat en polis i ansiktet på polisstationen i Borlänge 2016.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons